Startpagina
Wie zijn wij
Piloot Stijn Staelens
Ons materiaal
Promotie
Praktisch
Type ballonvaarten
Waar en wanneer
Tips bij een ballonvaart
Meteo
Foto's
Contact
Partners
Links
Disclaimer
 

Tips voor een veilige ballonvaart


V: Kledij

A: Het is niet koud in de ballon. U draagt dezelfde kleding als u zou dragen bij een wandeling op diezelfde dag. Wel raden wij u aan stevige schoenen te dragen.

V: Roken

A: Voor iedereen in de buurt van de ballon is in verband met veiligheid roken verboden. Wij vragen u daarom niet te roken vanaf het moment dat wij beginnen met het opbouwen van de ballon tot het moment dat deze weer is ingepakt. Dus ook tijdens de vaart is roken niet toegestaan.

V: Opbouwen

A: U  bent onderdeel van het team. Tijdens het opbouwen van de ballon gaan wij er van uit dat u ons meehelpt. Daarvoor krijgt u ter plaatse duidelijke instructies.

V: Opstijgen

A: Zodra de ballon met warme lucht is gevuld staat de mand rechtop. Tijd voor de passagiers om in te stappen. Er zijn speciale gaten in de mand aangebracht om een voet in te zetten. Het gaat gemakkelijker dan u denkt. We zijn klaar voor vertrek.

Tijdens de vaart: Tijdens de vaart kunt u genieten van het uitzicht. Foto's maken en filmen mag. Wel is het raadzaam uw apparatuur tijdens de landing op te bergen in een tas. Eventuele beschadiging is uw eigen risico. Verder vragen wij u niet te roken aan boord en geen slangen of lijnen aan te raken aan boord ivm veiligheid. Wij varen over het algemeen op een hoogte van 150 tot 300 meter.

V: De landing

A: Na een uur "intens genot" wordt er laag gevaren, en uitgekeken naar een geschikt landingsterrein. De piloot geeft aan dat de landing wordt ingezet. U bergt uw camera op en gaat in de positie staan zoals afgesproken voor aanvang van de vaart. Het zal u opvallen dat het lijkt alsof alles plotseling sneller gaat. Meestal raakt de mand even de grond en komt deze nog even los voordat de landing definitief achter de rug is. Elke landing is anders. Windsnelheid, het landingsveld en andere factoren zijn steeds weer verschillend. Dat maakt 't leuk. U stapt pas uit de mand als de piloot hierom vraagt. Zou u te vroeg uitstappen dan is het mogelijk dat de ballon weer ongewenst opstijgt.

V: Inpakken

A: Na de landing pakken we de ballon zo snel mogelijk in. Als onderdeel van het team helpt u ook ditmaal een handje zodat het karwei na zo'n 20 minuten is geklaard. Nadat de ballon in de zak dit en de mand op de aanhangwagen staat kijken we voldaan uit naar de volgende stap, Champagne !

V: De doop

A: Volgens eeuwenoud gebruik volgt voor iedereen die voor de eerste keer vaart in een luchtballon de champagnedoop. Het hele team heft met u het glas op de goede afloop.

V: Het certificaat

A: En natuurlijk wordt het geheel afgesloten met een certificaat als aandenken aan deze onvergetelijke ervaring onder het genot van een drankje.